Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Silakkalaatikko kapriksen kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hieman erilainen silakkalaatikko on hyvää pääruokana keitettyjen perunoiden kanssa, mutta sopii myös alkuruoaksi tai noutopöytään. Laatikkoa voi tarjoilla myös kylmänä.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 munankeltuaista
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 tl tuoretta rakuunasilppua
  • 1 tl tuoretta kirvelisilppua
  • 2 rkl kapriksia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 255 asteeseen. Voitele uunivuoka. Kääri silakkafileet rullalle nahkapuoli ulospäin ja asettele vuokaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

2. Sekoita yhteen ranskankerma, munankeltuaiset, sinappi, rakuuna ja kirveli. Levitä seos silakkarullien päälle ja nosta vuoka uuniin.

3. Paista noin 25 minuuttia. Sirottele pinnalle kapriksia ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Silakkalaatikko