Silakkalaatikko kapriksen kanssa

Hieman erilainen silakkalaatikko on hyvää pääruokana keitettyjen perunoiden kanssa, mutta sopii myös alkuruoaksi tai noutopöytään. Laatikkoa voi tarjoilla myös kylmänä.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 munankeltuaista
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 tl tuoretta rakuunasilppua
  • 1 tl tuoretta kirvelisilppua
  • 2 rkl kapriksia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 255 asteeseen. Voitele uunivuoka. Kääri silakkafileet rullalle nahkapuoli ulospäin ja asettele vuokaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

2. Sekoita yhteen ranskankerma, munankeltuaiset, sinappi, rakuuna ja kirveli. Levitä seos silakkarullien päälle ja nosta vuoka uuniin.

3. Paista noin 25 minuuttia. Sirottele pinnalle kapriksia ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.