Silakkalaatikko kapriksen kanssa
Hieman erilainen silakkalaatikko on hyvää pääruokana keitettyjen perunoiden kanssa, mutta sopii myös alkuruoaksi tai noutopöytään. Laatikkoa voi tarjoilla myös kylmänä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
- suolaa ja valkopippuria
- 2 dl ranskankermaa
- 2 munankeltuaista
- 1 tl dijonsinappia
- 1 tl tuoretta rakuunasilppua
- 1 tl tuoretta kirvelisilppua
- 2 rkl kapriksia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 255 asteeseen. Voitele uunivuoka. Kääri silakkafileet rullalle nahkapuoli ulospäin ja asettele vuokaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
2. Sekoita yhteen ranskankerma, munankeltuaiset, sinappi, rakuuna ja kirveli. Levitä seos silakkarullien päälle ja nosta vuoka uuniin.
3. Paista noin 25 minuuttia. Sirottele pinnalle kapriksia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti