Paistettu kalafilee tomaattikastikkeen kera
Tässä ohjeessa on käytetty kissakalafileitä, mutta ne voi korvata millä tahansa kiinteä- ja vaalealihaisella kalalla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 500 g:n kissakala- tai muu kalafilee
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
Tomaattikastike
- 400 g tomaattimurskaa
- 2 rkl hienonnettua salottisipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 dl valkoviiniä
- tuoretta rakuunaa
- suolaa ja pippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna salottisipuli. Kuullota sipuli oliiviöljyssä ja lisää joukkoon tomaattimurska ja valkoviini. Hauduta noin 10 minuuttia ja mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella hienonnettua tuoretta rakuunaa. Pidä kastike lämpimänä tarjoiluun asti.
2. Voitele kalafilee öljyllä ja mausta suolalla. Kuumenna grillipannu ja paista kalaa molemmin puolin noin 2 minuuttia.
3. Tarjoa kala heti tomaattikastikkeen, keitettyjen perunoiden ja sitruunalohkojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka