Paistettu kalafilee tomaattikastikkeen kera

Tässä ohjeessa on käytetty kissakalafileitä, mutta ne voi korvata millä tahansa kiinteä- ja vaalealihaisella kalalla.

4 annosta

  • 500 g:n kissakala- tai muu kalafilee
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Tomaattikastike

  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl hienonnettua salottisipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl valkoviiniä
  • tuoretta rakuunaa
  • suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna salottisipuli. Kuullota sipuli oliiviöljyssä ja lisää joukkoon tomaattimurska ja valkoviini. Hauduta noin 10 minuuttia ja mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella hienonnettua tuoretta rakuunaa. Pidä kastike lämpimänä tarjoiluun asti.

2. Voitele kalafilee öljyllä ja mausta suolalla. Kuumenna grillipannu ja paista kalaa molemmin puolin noin 2 minuuttia.

3. Tarjoa kala heti tomaattikastikkeen, keitettyjen perunoiden ja sitruunalohkojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.