Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettu kalafilee tomaattikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä ohjeessa on käytetty kissakalafileitä, mutta ne voi korvata millä tahansa kiinteä- ja vaalealihaisella kalalla.

4 annosta

  • 500 g:n kissakala- tai muu kalafilee
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Tomaattikastike

  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl hienonnettua salottisipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl valkoviiniä
  • tuoretta rakuunaa
  • suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna salottisipuli. Kuullota sipuli oliiviöljyssä ja lisää joukkoon tomaattimurska ja valkoviini. Hauduta noin 10 minuuttia ja mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella hienonnettua tuoretta rakuunaa. Pidä kastike lämpimänä tarjoiluun asti.

2. Voitele kalafilee öljyllä ja mausta suolalla. Kuumenna grillipannu ja paista kalaa molemmin puolin noin 2 minuuttia.

3. Tarjoa kala heti tomaattikastikkeen, keitettyjen perunoiden ja sitruunalohkojen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee