Oliivinen nizzansalaatti
Klassikkosalaatista on lukuisia muunnelmia, tämä on yksi niistä. Kilojen tarkkailija käyttää tässä veteen säilöttyä tonnikalaa, mutta maun kannalta parasta on kuitenkin öljyyn säilötty.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kevyt, Laktoositon
4 hengelle
- 1 purkki tonnikalaa
- 2 tomaattia
- 4 keitettyä kylmää perunaa
- 50 g vihreitä papuja keitettynä
- 1 nippu retiisejä
- 20 oliivia
- 10 sardellifileetä
- 1 pieni purjo
- 1 paprika
- 2 kovaksi keitettyä munaa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
Kastike
- 1 1/2 rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sinappia (makeuttamatonta)
- 1/2 öljyä
- 1 maustemitta valkopippuria jauhettuna
Valmistusohje
1. Valuta tonnikala. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja perunat viipaleiksi. Viipaloi retiisit. Leikkaa sardellit pieneksi ja suikaloi purjo sekä paprika.
2. Kastike: sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Vatkaa mukaan sinappi ja öljy tipoittain.
3. Sekoita varoen tonnikala, tomaatit, peruna, vihreät pavut, retiisit, oliivit, purjo- ja paprikasuikaleet sekä sardellit kastikkeeseen. Leikkaa munat lohkoiksi ja koristele salaatti niillä. Sirottele päälle ruohosipulisilppu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku