Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Oliivinen nizzansalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Klassikkosalaatista on lukuisia muunnelmia, tämä on yksi niistä. Kilojen tarkkailija käyttää tässä veteen säilöttyä tonnikalaa, mutta maun kannalta parasta on kuitenkin öljyyn säilötty.

4 hengelle

  • 1 purkki tonnikalaa
  • 2 tomaattia
  • 4 keitettyä kylmää perunaa
  • 50 g vihreitä papuja keitettynä
  • 1 nippu retiisejä
  • 20 oliivia
  • 10 sardellifileetä
  • 1 pieni purjo
  • 1 paprika
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna

Kastike

  • 1 1/2 rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sinappia (makeuttamatonta)
  • 1/2 öljyä
  • 1 maustemitta valkopippuria jauhettuna

Valmistusohje

1. Valuta tonnikala. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja perunat viipaleiksi. Viipaloi retiisit. Leikkaa sardellit pieneksi ja suikaloi purjo sekä paprika.

2. Kastike: sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Vatkaa mukaan sinappi ja öljy tipoittain.

3. Sekoita varoen tonnikala, tomaatit, peruna, vihreät pavut, retiisit, oliivit, purjo- ja paprikasuikaleet sekä sardellit kastikkeeseen. Leikkaa munat lohkoiksi ja koristele salaatti niillä. Sirottele päälle ruohosipulisilppu.

Tuoreimmat aiheesta

Nizzansalaatti