Kala- ja artisokkasalaatti
Jos sinulta jää keitettyä kalaa tähteeksi, voit käyttää sen tähän herkulliseen salaattiin, johon välimerellistä makua tuovat latva-artisokan herkulliset pohjat sekä oliivit.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ruukku lehtisalaattia
- 300 g keitettyä kalafileetä
- 1 purkki latva-artisokanpohjia
- 1 punainen paprika
- ½ sipuli
- 1 dl vihreitä oliiveja
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- ½ dl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- ½nippua tilliä
Valmistusohje
1. Pilko kala palasiksi. Leikkaa artisokanpohjat suikaleiksi. Suikaloi myös paprika. Kuori ja suikaloi sipuli.
2. Pohjusta kaunis salaattivati salaatinlehdillä. Kerrostele niiden päälle vuorotellen kalaa, artisokanpohja, paprika ja sipulisuikaleita sekä oliiveja. Koristele tillillä.
3. Vatkaa yhteen viinietikka, öljy, suola ja pippuri. Valuta kastiketta salaatille juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku