Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kala- ja artisokkasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos sinulta jää keitettyä kalaa tähteeksi, voit käyttää sen tähän herkulliseen salaattiin, johon välimerellistä makua tuovat latva-artisokan herkulliset pohjat sekä oliivit.

Neljälle

  • 1 ruukku lehtisalaattia
  • 300 g keitettyä kalafileetä
  • 1 purkki latva-artisokanpohjia
  • 1 punainen paprika
  • ½ sipuli
  • 1 dl vihreitä oliiveja
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½nippua tilliä

Valmistusohje

1. Pilko kala palasiksi. Leikkaa artisokanpohjat suikaleiksi. Suikaloi myös paprika. Kuori ja suikaloi sipuli.

2. Pohjusta kaunis salaattivati salaatinlehdillä. Kerrostele niiden päälle vuorotellen kalaa, artisokanpohja, paprika ja sipulisuikaleita sekä oliiveja. Koristele tillillä.

3. Vatkaa yhteen viinietikka, öljy, suola ja pippuri. Valuta kastiketta salaatille juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kalasalaatti