Kesäinen lohisalaatti

Lohisalaattia kesäisempää ruokaa saa hakea. Tästä ohjeesta riittää sopivasti alkupalaksi, mutta halutessasi voit kaksinkertaistaa annoksen ja tarjota salaatin pääruokana. Salaattiin voi käyttää myös graavilohta.

Ainekset

  • 4 annosta

Raaka-aineet

  • 250 g tuoretta lohta viipaleina
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 1 pieni kukkakaali
  • 20 salaatinlehteä, eri lajikkeita
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 nippu retiisejä
  • 1/3 kurkku

Kastike

  • 5 rkl ruokaöljyä
  • 1½ rkl viinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Koristeluun

  • 1 sitruuna
  • 4 tillinoksaa

Valmistusohje

1. Huuhtele kasvikset. Valuta salaatinlehdet kuiviksi. Suikaloi kurkku, halkaise tomaatit, viipaloi herkkusienet ja retiisit ja irrota kukkakaaleista pieniä nuppuja.

2. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Lisää joukkoon öljy.

3. Sekoita kasvikset ja ripottele päälle kastike. Ruskista lohiviipaleita hetki kuumalla pannulla. Asettele viipaleet päällimmäiseksi. Koristele tillillä ja sitruunalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!