Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kesäinen lohisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lohisalaattia kesäisempää ruokaa saa hakea. Tästä ohjeesta riittää sopivasti alkupalaksi, mutta halutessasi voit kaksinkertaistaa annoksen ja tarjota salaatin pääruokana. Salaattiin voi käyttää myös graavilohta.

Ainekset

  • 4 annosta

Raaka-aineet

  • 250 g tuoretta lohta viipaleina
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 1 pieni kukkakaali
  • 20 salaatinlehteä, eri lajikkeita
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 nippu retiisejä
  • 1/3 kurkku

Kastike

  • 5 rkl ruokaöljyä
  • 1½ rkl viinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Koristeluun

  • 1 sitruuna
  • 4 tillinoksaa

Valmistusohje

1. Huuhtele kasvikset. Valuta salaatinlehdet kuiviksi. Suikaloi kurkku, halkaise tomaatit, viipaloi herkkusienet ja retiisit ja irrota kukkakaaleista pieniä nuppuja.

2. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Lisää joukkoon öljy.

3. Sekoita kasvikset ja ripottele päälle kastike. Ruskista lohiviipaleita hetki kuumalla pannulla. Asettele viipaleet päällimmäiseksi. Koristele tillillä ja sitruunalla.

Tuoreimmat aiheesta

Lohisalaatti