Antti Vahteran paistetut ja marinoidut silakkapihvit
Herkullisella reseptillä silakkapihveihin saa uudenlaista twistiä.
Ainekset
- 600 g silakkafileetä
Kastike
- 2 dl kermaviiliä
- 1 dl smetanaa
- 1 dl kermaa
- 3 rkl dijon-sinappia
- 1 dl silputtua ruohosipulia
- 100 g anjovisfileitä
- mustapippuria myllystä
- Maldon-suolaa
- 3 dl korppujauhoja
- voita paistamiseen
Valmistusohje
Sekoita kulhossa kermaviili, smetana, kerma, sinappi ja ruohosipulisilppu. Lisää sekaan pitkittäin ohueksi suikaloidut anjovisfileet liemineen ja kylmässä vedessä nopeasti huuhdotut ja paperilla kuivatut silakkafileet. Mausta pippurilla ja sekoita hyvin. Peitä kulho kelmulla ja anna silakoiden mehustua kastikkeessa jääkaapissa vuorokauden ajan.
Nostele puolet silakkafileistä nahkapuoli korppujauhotetulle leivinpaperille, lisää fileiden päälle kastikkeesta ja makukastiketta. Lisää loput fileet kanneksi nahkapuoli ylöspäin. Lisää pinnalle runsaasti korppujauhoa.
Paista silakkapihvit voissa rapeiksi molemmin puolin. Tarjoile samettisen perunamuhennoksen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa