Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Silakkapihvit etikkaliemessä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on yksi rannikkosuomalaisia kotiruokaklassikkoja, joka sopii hyvin alkuruoaksi, noutopöytään, joulupöytään, arkeen ja juhlaan.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria
  • 2 rkl voita + paistamiseen
  • persiljaa, tilliä

Liemi

  • ½ dl etikka
  • 2 ½ dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 punasipuli viipaleina
  • 6 kokonaista maustepippuria

Tarjoiluun

  • suikaloitu purjo
  • ohuelti suikaloitua porkkanaa

Valmistusohje

1. Sekoita yhteen kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä liemi. Sekoita korppujauho, jauho, suola ja pippuri lautasella. Silppua persilja ja tilli ja sekoita silput voihin.

2. Paina aina kaksi silakkafileetä yhteen nahkapuolet ulospäin ja jaa väleihin vihreä yrttivoi. Kääntele silakkapihvit korppujauhoseoksessa.

3. Ruskista voi paistinpannussa ja paista silakkapihvit ruskeiksi kummaltakin puolelta. Lado pihvit vuokaan ja kaada jäähtynyt etikkaliemi niiden päälle. Pane silakkapihvit liemineen kylmään seuraavaan päivään asti. Ripottele niiden pinnalle purjo- ja porkkanasuikaleita ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Silakkapihvit