Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Etikkasilakkaa näkkileivällä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mikään ei kai kuulu kesään niin kuin vastapyydetty silakka. Kun olet syönyt itsesi täyteen vastapaistettuja silakkapihvejä, voit säilöä loput. Näin saat ihanaa etikkasilakkaa näkkileivän päälle.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • karkeita ruisjauhoja
  • korppujauhoja
  • suolaa, valkopippuria
  • voita paistamiseen

Etikkaliemi

  • ½ dl etikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • ¼ punasipuli
  • hieman purjoa
  • muutama kokonainen maustepippuri

Tarjoiluun

  • näkkileipää
  • voita
  • punasipulia, vasta viipaloitua
  • purjoa, vasta viipaloitua

Valmistusohje

1. Kääntele fileet korppujauho-ruisjauhoseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista voissa 3-4 minuuttia molemmin puolin.

2. Sekoita etikka, sokeri ja vesi liemeksi. Kuumenna kiehuvaksi maustepippureiden kera, anna liemen jäähtyä.

3. Lado vastapaistettuja silakoita sekä viipaloitua sipulia ja purjoa astiaan, lisää liemi, peitä astia ja anna maustua kylmässä yön yli. Tarjoile kylmänä voidellun näkkileivän päällä, koristele punasipulilla ja purjolla.

Tuoreimmat aiheesta

Silakkaa