Etikkasilakkaa näkkileivällä
Mikään ei kai kuulu kesään niin kuin vastapyydetty silakka. Kun olet syönyt itsesi täyteen vastapaistettuja silakkapihvejä, voit säilöä loput. Näin saat ihanaa etikkasilakkaa näkkileivän päälle.
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
- karkeita ruisjauhoja
- korppujauhoja
- suolaa, valkopippuria
- voita paistamiseen
Etikkaliemi
- ½ dl etikkaa
- 1 dl sokeria
- 1 ½ dl vettä
- ¼ punasipuli
- hieman purjoa
- muutama kokonainen maustepippuri
Tarjoiluun
- näkkileipää
- voita
- punasipulia, vasta viipaloitua
- purjoa, vasta viipaloitua
Valmistusohje
1. Kääntele fileet korppujauho-ruisjauhoseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista voissa 3-4 minuuttia molemmin puolin.
2. Sekoita etikka, sokeri ja vesi liemeksi. Kuumenna kiehuvaksi maustepippureiden kera, anna liemen jäähtyä.
3. Lado vastapaistettuja silakoita sekä viipaloitua sipulia ja purjoa astiaan, lisää liemi, peitä astia ja anna maustua kylmässä yön yli. Tarjoile kylmänä voidellun näkkileivän päällä, koristele punasipulilla ja purjolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa