Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettuja silakoita persiljavoilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Silakkapihvit kuuluvat reseptien aarteisiin. Tällä kertaa ne paistetaan yrttitäytteellä. Perunamuusi on pakollinen lisuke. Myös näkkileipä sopii ateriakokonaisuuteen.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • 3 tl suolaa
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 3 dl hienonnettua persiljaa, tilliä ja ruohosipulia
  • voita paistamiseen

Persiljavoi

  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 4 rkl pehmeää voita

Perunamuusi

  • 8 perunaa
  • 2 dl kuumaa maitoa
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, hieman jauhettua muskottia

Valmistusohje

1. Persiljavoi: Sekoita persilja ja voi, laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Hienonna tilli, persilja ja ruohosipuli. Ripottele ruisjauhoja ja suolaa voipaperille. Laita puolet silakoista nahkapuoli alaspäin, levitä niille yrttiseosta ja laita toiset fileet päälle nahkapuoli ylöspäin. Kääntele pihvejä paneerausjauhoissa ja paista voissa keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi.

3. Perunamuusi: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Kuumenna maito. Muussaa perunat ja sekoita mukaan kuuma maito ja voi. Mausta suolalla, vastajauhetulla valkopippurilla ja halutessasi muskotilla.

Tuoreimmat aiheesta

Silakkapihvit