Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistetut etikkasilakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Etikkasilakat valmistetaan säilömällä paistettuja silakkafileitä etikkaliemeen. Jos päivällisestä jää yli paistettuja silakoita, voi säilöä ne ja sinulla on uusi ruokalaji, jota tarjota! Nämä silakat maistuvat hyvin niin keitettyjen perunoiden kera kuin näkkileivän päälläkin.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • ½ dl korppujauhoja
  • ½ dl ruisjauhoja
  • suolaa, valkopippuria

Etikkaliemi

  • ½ dl etikkaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • ½ keltasipuli
  • 1 porkkana, viipaloitu
  • muutama kokonainen maustepippuri
  • 1 punasipuli
  • 4 rkl voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Sekoita korppujauhot ja ruisjauhot. Kääntele silakkafileet seoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista fileet kullanruskeiksi voissa, laita vuokaan.

2. Kuumenna etikka, vesi, sokeri ja maustepippuri kiehuvaksi. Anna liemen jäähtyä kokonaan.

3. Viipaloi porkkana ja keltasipuli, viipaloi punasipuli ohuesti. Laita porkkana ja sipulit silakoiden päälle, kaada päälle kylmä liemi. Peitä muovikelmulla ja säilytä kylmässä.

Tuoreimmat aiheesta

Silakkapihvit