Paistetut etikkasilakat

Etikkasilakat valmistetaan säilömällä paistettuja silakkafileitä etikkaliemeen. Jos päivällisestä jää yli paistettuja silakoita, voi säilöä ne ja sinulla on uusi ruokalaji, jota tarjota! Nämä silakat maistuvat hyvin niin keitettyjen perunoiden kera kuin näkkileivän päälläkin.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • ½ dl korppujauhoja
  • ½ dl ruisjauhoja
  • suolaa, valkopippuria

Etikkaliemi

  • ½ dl etikkaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • ½ keltasipuli
  • 1 porkkana, viipaloitu
  • muutama kokonainen maustepippuri
  • 1 punasipuli
  • 4 rkl voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Sekoita korppujauhot ja ruisjauhot. Kääntele silakkafileet seoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista fileet kullanruskeiksi voissa, laita vuokaan.

2. Kuumenna etikka, vesi, sokeri ja maustepippuri kiehuvaksi. Anna liemen jäähtyä kokonaan.

3. Viipaloi porkkana ja keltasipuli, viipaloi punasipuli ohuesti. Laita porkkana ja sipulit silakoiden päälle, kaada päälle kylmä liemi. Peitä muovikelmulla ja säilytä kylmässä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!