Mannersilakat

Nämä silakat tarjoillaan perunapyreen, voisulan sekä puolukkasurvoksen kera.

Neljälle

  • 16 silakkafileetä
  • 1 dl korppujauhoja
  • voita paistamiseen
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Marinadi

  • ½ nippu tilliä
  • ½ dl kermaviiliä
  • ½ dl majoneesia
  • 1 rkl savustamatonta mätitahnaa
  • 1 rkl anjovislientä
  • ½ prk anjovisfileitä

Tarjoiluun

  • perunapyreetä
  • voisulaa
  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

1. Marinadi: Hienonna anjovisfileet ja tilli. Sekoita marinadin ainekset ja kääntele mukaan silakkafileet, anna marinoitua kylmässä vähintään muutama tunti.

2. Paneroi kalat kevyesti korppujauhoissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista silakat rapeiksi runsaassa voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoile fileet kuumina perunapyreen, voisulan ja puolukkasurvoksen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.