Mannersilakat
Nämä silakat tarjoillaan perunapyreen, voisulan sekä puolukkasurvoksen kera.
Neljälle
- 16 silakkafileetä
- 1 dl korppujauhoja
- voita paistamiseen
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Marinadi
- ½ nippu tilliä
- ½ dl kermaviiliä
- ½ dl majoneesia
- 1 rkl savustamatonta mätitahnaa
- 1 rkl anjovislientä
- ½ prk anjovisfileitä
Tarjoiluun
- perunapyreetä
- voisulaa
- puolukkasurvosta
Valmistusohje
1. Marinadi: Hienonna anjovisfileet ja tilli. Sekoita marinadin ainekset ja kääntele mukaan silakkafileet, anna marinoitua kylmässä vähintään muutama tunti.
2. Paneroi kalat kevyesti korppujauhoissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista silakat rapeiksi runsaassa voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Tarjoile fileet kuumina perunapyreen, voisulan ja puolukkasurvoksen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku