Kuorrutettu maustekakku

Tämä on mehukas, mausteinen ja makoisa kakku. Sopii varsinkin jouluun, mutta maistuu hyvältä mihin vuodenaikaan tahansa.

10-12 palaan

  • 150 g pehmeää voita
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl neilikoita
  • 2 rkl puolukkahilloa
  • 1 ½ dl vahvaa kahvia

Kuorrutus

  • 2 dl tomusokeria
  • hieman munanvalkuaista

Koristeluun

  • mantelilastuja

Lisäksi tarvitset

  • voita ja korppujauhoja vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi, lisää munat yksi kerrallaan. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi puolukkahillo ja kahvi.

2. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla vajaa tunti.

3. Sekoita tomusokeri ja hieman munanvalkuaista paksuksi tahnaksi ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Paahda mantelilastut kevyesti kuivalla paistinpannulla ja ripottele kakun päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!