Kuorrutettu maustekakku
Tämä on mehukas, mausteinen ja makoisa kakku. Sopii varsinkin jouluun, mutta maistuu hyvältä mihin vuodenaikaan tahansa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaan
- 150 g pehmeää voita
- 2 ½ dl kidesokeria
- 3 kananmunaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 2 tl neilikoita
- 2 rkl puolukkahilloa
- 1 ½ dl vahvaa kahvia
Kuorrutus
- 2 dl tomusokeria
- hieman munanvalkuaista
Koristeluun
- mantelilastuja
Lisäksi tarvitset
- voita ja korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi, lisää munat yksi kerrallaan. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi puolukkahillo ja kahvi.
2. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla vajaa tunti.
3. Sekoita tomusokeri ja hieman munanvalkuaista paksuksi tahnaksi ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Paahda mantelilastut kevyesti kuivalla paistinpannulla ja ripottele kakun päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"