Porkkanakakku
Helppo porkkanakakku kevyempänä versiona. Tee kuorrutuksella tai ilman. Kakusta riittää 12 annosta. Energiapitoisuus: 168 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 250 g porkkanaa
- 1 dl Keiju Juokseva rypsiöljyä
- 1 dl sokeria
- 3 kpl kananmunaa
- 3.25 dl sämpyläjauhoja (vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe)
- 2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
- 0.5 dl tomusokeria
- 0.5 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa 25-26 cm:n tasapohjainen vuoka leivinpaperilla.
Sekoita keskenään huoneenlämpöinen pullomargariini ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat ja sekoita hyvin (ei tarvitse vatkata vaahdoksi). Lisää porkkanaraaste ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 180 asteessa noin 25-30 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä.
Tarjoa sellaisenaan tai tee pinnalle kuorrutus. Sekoita tomusokeriin vähitellen sitruunamehua (teelusikalla). Kun seos on jämäkän juoksevaa, vatkaa vielä hetki. Tiputtele kuorrutusta kakun pinnalle.
Koristele pinta sitruunan kuorisuikaleilla tai porkkanalastuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa