Savulohipiiras á la Hellapoliisi

Lohi on juhlavan piiraan raaka-aine. Voit käyttää halutessasi lämmin- tai kylmäsavulohta, graavilohta tai vaikkapa tonnikalaa. Resepti on kirjasta Hellapoliisi: Kodin juhlakirja (readme.fi).

Pohja

  • 1 dl perunasosejauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 200 g pehmeää voita tai margariinia
  • 4 dl vettä

Täyte

  • 500 g lämmin savustettua lohta
  • 1 paprika paloiteltuna
  • 5 munaa
  • 5 dl ruokakermaa tai kerma-maitoa
  • 200 g juustoraastetta
  • lime-pippuria
  • (1 ruukku silputtua tilliä)

Valmistusohje

Sekoita perunasosejauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään.

Sekoita joukkoon pehmeä voi. Lisää lopuksi vesi ja sekoita, kunnes taikina on tasainen.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja esipaista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Paloittele lämmin savustettu lohi ja paprika.

Ripottele ainekset esipaistetun piiraspohjan päälle.

Sekoita munat, kerma, juustoraaste ja lime-pippuri (sekä silputtu tilli) keskenään ja kaada täytteiden päälle.

Jatka kypsentämistä 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

Säilytä suojattuna jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki! Lämmitä paloiteltu piiras mikroaaltouunissa tai uunissa miedolla lämmöllä hetki ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!