Kurpitsapiiras
Kotitalouden lehtori Anu Heinaro valmisti helpon kurpitsapiiraan Huomenta Suomessa.
pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- ripaus suolaa
- 100 g voita tai margariinia
- 0,5 dl kylmää vettä
- (tai voit käyttää valmispohjaa)
kurpitsatäyte
- 3 kananmunaa
- 500g kurpitsasosetta
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl jauhettua inkivääriä
- 0,5 tl kardemummaa
- 1 mm suolaa
- 0,25 tl neilikkaa
- 1 tlk (370g) makeutettua kondensoitua maitoa
- 0,5 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Nypi pohjan kuivat aineet ja margariini sekaisin murumaiseksi seokseksi. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Voit käyttää vaihtoehtoisesti myös valmista piirastaikinaa.
Painele taikina pyöreän piirasvuoan (Ø 24-27cm) pohjalle ja reunoille.
Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Sekoita mukaan sokeri, kurpitsasose ja mausteet. Lisää mukaan kondensoitu maito ja lopuksi vehnäjauho ripotellen taikinaan.
Kaada tasainen seos piirakkavuokaan. Paista kurpitsapiirakkaa 200-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia.
Laske sitten uunin lämpötilaa 175 asteeseen ja paista vielä 40–50 minuuttia.
Anna jäähtyä.
Tarjoa kurpitsapiiras kanelilla maustetun kermavaahdon kera, halutessasi koristele piiras mustalla koristegeelillä Halloweenin tyyliin!
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras