Kurpitsapiirakka

kurpitsapiiras
Kurpitsapiiras sopii syksyyn. MTV

Kotitalouden lehtori Anu Heinaro valmisti helpon kurpitsapiirakan Huomenta Suomessa.

pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 100 g voita tai margariinia
  • 0,5 dl kylmää vettä
  • (tai voit käyttää valmispohjaa)

kurpitsatäyte

  • 3 kananmunaa
  • 500g kurpitsasosetta
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl jauhettua inkivääriä
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 1 mm suolaa
  • 0,25 tl neilikkaa
  • 1 tlk (370g) makeutettua kondensoitua maitoa
  • 0,5 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

  1. Nypi pohjan kuivat aineet ja margariini sekaisin murumaiseksi seokseksi. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Voit käyttää vaihtoehtoisesti myös valmista piirastaikinaa.

  2. Painele taikina pyöreän piirasvuoan (Ø 24-27cm) pohjalle ja reunoille.

  3. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Sekoita mukaan sokeri, kurpitsasose ja mausteet. Lisää mukaan kondensoitu maito ja lopuksi vehnäjauho ripotellen taikinaan.

  4. Kaada tasainen seos piirakkavuokaan. Paista kurpitsapiirakkaa 200-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia. 

  5. Laske sitten uunin lämpötilaa 175 asteeseen ja paista vielä 40–50 minuuttia. 

  6. Anna jäähtyä. 

  7. Tarjoa kurpitsapiiras kanelilla maustetun kermavaahdon kera, halutessasi koristele piiras mustalla koristegeelillä Halloweenin tyyliin!

 

Resepti: Anu Heinaro

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!