Mokkapalat

Mokkapalat ovat kestosuosikkeja ja ne maistuvat aina. Kokeile näitä suklaisia herkkuja!

Ainekset

  • 4 munaa
  • 4 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 150 g voita tai margariinia
  • 2 dl vettä

Kuorrute

  • 5 dl tomusokeria
  • 0,5 dl vahvaa kahvia
  • 50 g voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos muna-sokeriseokseen. Sulata voi tai margariini ja lisää joukkoon vesi. Sekoita vesi-rasvaseos taikinaan koko ajan sekoittaen.

Vuoraa uunivuoan pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Kokeile kakkua tikulla, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, on kakku valmis.

3. Kuorrute

Sulata voi. Sekoita tomusokeri ja kahvi keskenään. Lisää kahvia ruokalusikallinen kerrallaan, jotta massasta ei tule liian löysää.

Sekoita joukkoon lopuksi voi. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakkupohjalle. Anna kuorrutteen jähmettyä. Leikkaa ruuduiksi ja koristele.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.