Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Amerikkalainen banaanikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä maukas torttu täydentää kahvihetken. Amerikkalaisessa alkuperäisreseptissä torttu jaetaan kahteen osaan, täytetään pähkinäkreemillä ja pinta kuorrutetaan suklaalla, tässä hieman kevyempi versio.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 150 g voita tai margariinia
  • 3 ½ dl kidesokeria
  • 2 1/3 dl banaania, muussattuna (2 keskikokoista)
  • 2 kananmunaa
  • ½ tl suolaa
  • 4 2/3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 ¼ dl maitoa tai kevytviiliä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ¼ dl hienonnettuja pähkinöitä
  • 1 dl kookosta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele 2 litran leipävuoka ja ”jauhota” se kookoshiutaleilla.

2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin, mielellään sähkövatkaimella. Lisää banaanimuusi ja sekoita vielä pari minuuttia.

3. Yhdistä kuivat ainekset paitsi kookos ja sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita vielä pari minuuttia.

4. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle loput kookoksesta. Paista uunissa n. 1 tunti, tai kunnes kakku tuntuu valmiilta – kokeile tikulla. Anna kakun jäähtyä ritilällä.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku