Amerikkalainen banaanikakku
Tämä maukas torttu täydentää kahvihetken. Amerikkalaisessa alkuperäisreseptissä torttu jaetaan kahteen osaan, täytetään pähkinäkreemillä ja pinta kuorrutetaan suklaalla, tässä hieman kevyempi versio.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kuudelle-kahdeksalle
- 150 g voita tai margariinia
- 3 ½ dl kidesokeria
- 2 1/3 dl banaania, muussattuna (2 keskikokoista)
- 2 kananmunaa
- ½ tl suolaa
- 4 2/3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 ¼ dl maitoa tai kevytviiliä
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 ¼ dl hienonnettuja pähkinöitä
- 1 dl kookosta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele 2 litran leipävuoka ja ”jauhota” se kookoshiutaleilla.
2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin, mielellään sähkövatkaimella. Lisää banaanimuusi ja sekoita vielä pari minuuttia.
3. Yhdistä kuivat ainekset paitsi kookos ja sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita vielä pari minuuttia.
4. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle loput kookoksesta. Paista uunissa n. 1 tunti, tai kunnes kakku tuntuu valmiilta – kokeile tikulla. Anna kakun jäähtyä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa