Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Appelsiini-retiisisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sitrushedelmät ovat hyviä aineksia salaatteihin. Erityisesti talviaikaan tarvitsemme lisää C-vitamiinia. Tämä salaatti sopii alkuruoaksi tai lisukkeeksi esimerkiksi grillatun broilerin kera. Voit myös tarjoilla salaattia osana seisovaa pöytää.

Neljälle

  • 4 appelsiinia
  • 1 nippu retiisejä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa

Valmistusohje

1. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin että saat mukaan myös kuoren valkoiset osat. Leikkaa appelsiinista kalvottomia lohkoja ja asettele ne tarjoiluvadille. Puhdista retiisit ja paloittele, sekoita appelsiinien kanssa.

2. Halkaise sitruuna ja purista siitä mehu. Sekoita sitruunamehu, sokeri ja suola. Kaada salaatin päälle ja anna mielellään maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Sitrussalaatti