Appelsiini-retiisisalaatti
Sitrushedelmät ovat hyviä aineksia salaatteihin. Erityisesti talviaikaan tarvitsemme lisää C-vitamiinia. Tämä salaatti sopii alkuruoaksi tai lisukkeeksi esimerkiksi grillatun broilerin kera. Voit myös tarjoilla salaattia osana seisovaa pöytää.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 appelsiinia
- 1 nippu retiisejä
- 1 sitruunan mehu
- 1 rkl sokeria
- 1 maustemitta suolaa
Valmistusohje
1. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin että saat mukaan myös kuoren valkoiset osat. Leikkaa appelsiinista kalvottomia lohkoja ja asettele ne tarjoiluvadille. Puhdista retiisit ja paloittele, sekoita appelsiinien kanssa.
2. Halkaise sitruuna ja purista siitä mehu. Sekoita sitruunamehu, sokeri ja suola. Kaada salaatin päälle ja anna mielellään maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka