Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Appelsiinisalaatti punasipulin ja oliivien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on hyvää, virkistävää ja C-vitamiinipitoista! Tarjoile lisukkeena lihalle tai kalalle.

Neljälle

  • 4 isoa appelsiinia
  • 1 punasipuli
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • ½ tl kuivattua minttua
  • ½ dl mustia oliiveja

Valmistusohje

1. Leikkaa appelsiinin päistä n. 2 cm pois. Kuori appelsiini terävällä veitsellä, niin että poistat myös valkean osan. Leikkaa appelsiinista kalvottomia lohkoja leikkaamalla kalvojen välistä. Työskentele kulhon yllä, niin että mehu ei valu hukkaan. Laita appelsiiniviipaleet toiseen kulhoon.

2. Kuori punasipuli ja viipaloi se ohuesti, suolaa viipaleet ja laita sivuun. Sekoita appelsiinimehu, oliiviöljy, suola, pippuri ja minttu. Kaada kastike appelsiineille.

3. Huuhtele sipuliviipaleet jääkylmässä vedessä ja kuivaa. Aseta salaatin päälle, ripottele viimeiseksi päälle oliivit.

Tuoreimmat aiheesta

Sitrussalaatti