Appelsiinisalaatti punasipulin ja oliivien kera
Tämä on hyvää, virkistävää ja C-vitamiinipitoista! Tarjoile lisukkeena lihalle tai kalalle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 isoa appelsiinia
- 1 punasipuli
- 1 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- ½ tl kuivattua minttua
- ½ dl mustia oliiveja
Valmistusohje
1. Leikkaa appelsiinin päistä n. 2 cm pois. Kuori appelsiini terävällä veitsellä, niin että poistat myös valkean osan. Leikkaa appelsiinista kalvottomia lohkoja leikkaamalla kalvojen välistä. Työskentele kulhon yllä, niin että mehu ei valu hukkaan. Laita appelsiiniviipaleet toiseen kulhoon.
2. Kuori punasipuli ja viipaloi se ohuesti, suolaa viipaleet ja laita sivuun. Sekoita appelsiinimehu, oliiviöljy, suola, pippuri ja minttu. Kaada kastike appelsiineille.
3. Huuhtele sipuliviipaleet jääkylmässä vedessä ja kuivaa. Aseta salaatin päälle, ripottele viimeiseksi päälle oliivit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"