Greippisalaatti punasipulin kera

Verigreippi on hieman makeampi ja vähemmän kitkerä kun tavallinen keltainen. Sitrushedelmiä ei ole lainkaan vaikea fileoida, ja ne näyttävät hyvältä ruoassa.

Neljälle

  • 2 verigreippiä
  • 2 appelsiinia
  • 2 pientä punasipulia
  • 8 dl salaattisekoitusta
  • mustapippuria

Sitruskastike

  • 2 sitruunan mehu
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Kuori greipit ja appelsiinit terävällä veitsellä ja leikkaa lohkot kalvottomiksi. Kuori ja viipaloi punasipulit hyvin ohuelti. Huuhtele ja revi salaatinlehdet, kuivaa ne varovasti pyyhkeeseen tai salaattilingolla.

2. Sitruskastike: Purista sitruunoista mehu ja sekoita siihen hunaja ja suola. Vatkaa joukkoon öljy ohuena nauhana.

3. Sekoita sitruskastike salaatinlehtien kanssa. Asettele greippi- ja appelsiinilohkot vadille, nosta päälle punasipulirenkaat ja salaatinlehdet. Jauha pinnalle mustapippuria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.