Greippisalaatti punasipulin kera
Verigreippi on hieman makeampi ja vähemmän kitkerä kun tavallinen keltainen. Sitrushedelmiä ei ole lainkaan vaikea fileoida, ja ne näyttävät hyvältä ruoassa.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Neljälle
- 2 verigreippiä
- 2 appelsiinia
- 2 pientä punasipulia
- 8 dl salaattisekoitusta
- mustapippuria
Sitruskastike
- 2 sitruunan mehu
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 tl suolaa
- ½ dl rypsiöljyä
Valmistusohje
1. Kuori greipit ja appelsiinit terävällä veitsellä ja leikkaa lohkot kalvottomiksi. Kuori ja viipaloi punasipulit hyvin ohuelti. Huuhtele ja revi salaatinlehdet, kuivaa ne varovasti pyyhkeeseen tai salaattilingolla.
2. Sitruskastike: Purista sitruunoista mehu ja sekoita siihen hunaja ja suola. Vatkaa joukkoon öljy ohuena nauhana.
3. Sekoita sitruskastike salaatinlehtien kanssa. Asettele greippi- ja appelsiinilohkot vadille, nosta päälle punasipulirenkaat ja salaatinlehdet. Jauha pinnalle mustapippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka