Appelsiinisalaatti pinaatin kera

Tämä salaatti on herkullisen vihreä, mehukas ja rapea, ja siinä on paljon vitamiineja ja muuta terveellistä.

Neljälle

  • 3 appelsiinia
  • 2 l tuoreita pinaatinlehtiä (200 g)
  • 1 keskikokoinen punasipuli
  • 6-7 isoa mustaa oliivia
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 valkosipulinkynsi
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese appelsiinit huolellisesti. Suikaloi yhden appelsiinin kuori. Leikkaa appelsiinien päistä pois n. 2 cm. Kuori ne paksusti veitsellä. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi kalvojen välistä leikkaamalla. Työskentele kulhon yllä, jotta mehu ei valu hukkaan.

2. Huuhdo pinaatinlehdet huolellisesti ja taputtele ne kuiviksi pyyhkeiden välissä. Kuori ja suikaloi sipuli ohuesti. Lado pinaattia, appelsiinilohkoja, oliiveja ja sipulia vadille tai kulhoon. Paahda leipäviipaleet. Hiero niihin valkosipulia, jonka olet halkaissut, ja ripottele päälle hieman suolaa. Kuutioi viipaleet ja ripottele salaatin päälle.

3. Vatkaa appelsiinimehu, joka jäi appelsiinien työstämisestä, raastettu appelsiininkuori ja öljy. Kaada salaatin päälle. Jauha päälle mustapippuria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!