Häränrinta-appelsiinisalaatti
Raikas salaatti, jossa appelsiinien happamenmakeus tasapainottaa häränlihan suolaisuutta. Tämä on mukavan erilainen kevyt alkuruoka. Häränrinta voidaan vaihtaa myös pihvilihaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 8 ohutta viipaletta keitettyä, riimisuolattua häränrintaa
- 4 appelsiinia
- ½ punasipuli
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl appelsiinimehua
- 1 rkl sokeria
- 1 maustemitta suolaa
- 1 maustemitta rouhittua mustapippuria
Koristeeksi
- tilliä
Valmistusohje
1. Leikkaa pois noin 2 cm appelsiinin päistä. Kuori hedelmät veitsellä niin, että kalvot lähtevät mukana. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi, niin että pujotat veitsen kalvojen alle. Tee tämä kulhon yllä, jolloin saat mehun talteen.
2. Kuori ja viipaloi punasipuli erittäin ohuiksi siivuiksi ja purista sitruunasta mehu. Sekoita yhteen sitruunamehu, appelsiinimehu, sokeri, suola sekä rouhittu pippuri ja kääntele kastikkeeseen appelsiini- ja punasipuliviipaleet. Jaa salaatti neljälle asetille.
3. Asettele riimihärkäviipaleet salaatin päälle ja koristele tillitupsuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"