Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Häränrinta-appelsiinisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Raikas salaatti, jossa appelsiinien happamenmakeus tasapainottaa häränlihan suolaisuutta. Tämä on mukavan erilainen kevyt alkuruoka. Häränrinta voidaan vaihtaa myös pihvilihaan.

Neljälle

  • 8 ohutta viipaletta keitettyä, riimisuolattua häränrintaa
  • 4 appelsiinia
  • ½ punasipuli
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • 1 rkl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 maustemitta rouhittua mustapippuria

Koristeeksi

  • tilliä

Valmistusohje

1. Leikkaa pois noin 2 cm appelsiinin päistä. Kuori hedelmät veitsellä niin, että kalvot lähtevät mukana. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi, niin että pujotat veitsen kalvojen alle. Tee tämä kulhon yllä, jolloin saat mehun talteen.

2. Kuori ja viipaloi punasipuli erittäin ohuiksi siivuiksi ja purista sitruunasta mehu. Sekoita yhteen sitruunamehu, appelsiinimehu, sokeri, suola sekä rouhittu pippuri ja kääntele kastikkeeseen appelsiini- ja punasipuliviipaleet. Jaa salaatti neljälle asetille.

3. Asettele riimihärkäviipaleet salaatin päälle ja koristele tillitupsuilla.

Tuoreimmat aiheesta

Lihasalaatti