Appelsiinifromage
Fromage - joka ranskan kielessä tarkoittaa juustoa - on ehkä vähän juuston näköistä, mutta onkin tässä tapauksessa aromikas jälkiruokahyydyke.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kahdeksalle
- 3 dl kuohukermaa
- 2 munaa eroteltuina
- 5 rkl sokeria
- 6 liivatelehteä
- 2 appelsiinin kuori/
- 1 appelsiinin mehu
- rypsiöljyä vuokaan
Koristeeksi
- appelsiineja ja viinirypäleitä
Valmistusohje
1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja eri kulhossa myös valkuaiset vaahdoksi. Vispaa erillään keltuaiset ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Pane liivatelehdet likoon kylmään veteen 5 minuutiksi. Ota liosta ja sulata varovasti omassa nesteessään miedolla lämmöllä.
2. Sekoita yhden appelsiinin mehu ja kahden appelsiinin raastettu kuori keltuaisvaahtoon, lisää sen jälkeen jäähtynyt liivateliuos sekoittaen. Kääntele joukkoon kermavaahto ja viimeiseksi valkuaisvaahto.
3. Voitele reikävuoka ohuelti öljyllä ja kaada fromageseos siihen. Peitä vuoka hyvin kelmulla, etteivät muut hajut/maut tartu siihen. Nosta vuoka jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2 tuntia. Kumoa vuoka tarjoiluvadille ja koristele fromage-hyydyke appelsiinifileillä ja rypäleillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku