Vadelmahyydyke

Kun vadelmat kypsyvät, on hauskaa tehdä marjoista erilaisia jälkiruokia. Tämä on myös hyvä jälkiruoka, kun ruokailijoita on monia.

Neljälle

  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl kidesokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 liivatelehteä
  • 250 g vadelmia

Koristeluun

  • sitruunamelissaa
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Laita liivatelehdet likoaman kylmään veteen 10 minuutiksi. Erottele munankeltuaiset ja -valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Paseeraa vadelmat siivilän läpi.

2. Puristele liivatelehdistä liika vesi pois ja sulata ne kuumassa vesitilkassa. Sekoita sulanut liivate ja vadelmat munavaahtoon. Vatkaa kerma ja kääntele varovaisesti seokseen.

3. Vatkaa valkuaiset niin kovaksi vaahdoksi, että kulhon voi kääntää ylösalaisin ilman että vaahto valuu. Kääntele valkuaisvaahto varoen vadelmaseokseen. Tarjoile isosta kulhosta tai annoskulhoista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.