Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Raparperihyydyke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kesäjälkiruokaa parhaimmillaan! Tämä jälkiruoka saa mielellään levätä ja jähmettyä pari tuntia jääkaapissa, joten valmistele se etukäteen ja anna jähmettyä tarjoiluun saakka.

Kahdeksalle

  • 500 g raparperia viipaleina
  • 3 dl kidesokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • 6 dl kuohukermaa
  • 10 liivatelehteä
  • 1 dl manteleita, hienonnettuina
  • mantelilastuja
  • mantelikeksejä

Valmistusohje

1. Keitä raparperia ja sokeria miedolla lämmöllä, kunnes koostumus on marmeladimainen. Säästä muutama raparperinpala koristeluun. Anna jäähtyä, lisää sitruuna.

2. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi, poimi ne vedestä ja sulata miedoimmalla lämmöllä. Anna jäähtyä.

3. Vatkaa kerma kovaksi. Kääntele mukaan raparperi ja hienonnettu manteli. Lisää liivate samalla voimakkaasti sekoittaen. Kaada kulhoon, laita jääkaappiin.

4. Koristele raparperilla, paahdetuilla mantelilastuilla ja mantelikekseillä.

Tuoreimmat aiheesta

Hyydyke