Raparperihyydyke
Kesäjälkiruokaa parhaimmillaan! Tämä jälkiruoka saa mielellään levätä ja jähmettyä pari tuntia jääkaapissa, joten valmistele se etukäteen ja anna jähmettyä tarjoiluun saakka.
Kahdeksalle
- 500 g raparperia viipaleina
- 3 dl kidesokeria
- ½ sitruunan mehu
- 6 dl kuohukermaa
- 10 liivatelehteä
- 1 dl manteleita, hienonnettuina
- mantelilastuja
- mantelikeksejä
Valmistusohje
1. Keitä raparperia ja sokeria miedolla lämmöllä, kunnes koostumus on marmeladimainen. Säästä muutama raparperinpala koristeluun. Anna jäähtyä, lisää sitruuna.
2. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi, poimi ne vedestä ja sulata miedoimmalla lämmöllä. Anna jäähtyä.
3. Vatkaa kerma kovaksi. Kääntele mukaan raparperi ja hienonnettu manteli. Lisää liivate samalla voimakkaasti sekoittaen. Kaada kulhoon, laita jääkaappiin.
4. Koristele raparperilla, paahdetuilla mantelilastuilla ja mantelikekseillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti