Mansikkahyydyke
Tämä jälkiruoka maistuu kesältä. Tee joko iso vuoallinen, tai jaa hyydyke kauniisiin annoslaseihin.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kahdeksalle
- 1 l mansikoita
- 4 kananmunaa, jaettuna keltuaisiin ja valkuaisiin
- 2 dl kidesokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 10 liivatelehteä
- 4 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Soseuta mansikat, säästä muutama kokonainen koristeluun. Laita liivatelehdet likoamaan tilkkaan vettä 5 minuutiksi. Poimi ne vedestä ja sulata ne miedolla lämmöllä.
2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri valkoiseksi. Lisää sitruunankuori ja mansikkasose. Vatkaa kerma yhdessä kulhossa ja valkuaiset toisessa kovaksi vaahdoksi. Sekoita liivatteet mansikkaseokseen, lisää sitten kerma ja viimeiseksi valkuaisvaahto.
3. Kaada hyydyke vuokaan, peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin. Koristele mansikoilla, kun hyydyke on hyytynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku