Mansikkahyydyke
Tämä jälkiruoka maistuu kesältä. Tee joko iso vuoallinen, tai jaa hyydyke kauniisiin annoslaseihin.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kahdeksalle
- 1 l mansikoita
- 4 kananmunaa, jaettuna keltuaisiin ja valkuaisiin
- 2 dl kidesokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 10 liivatelehteä
- 4 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Soseuta mansikat, säästä muutama kokonainen koristeluun. Laita liivatelehdet likoamaan tilkkaan vettä 5 minuutiksi. Poimi ne vedestä ja sulata ne miedolla lämmöllä.
2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri valkoiseksi. Lisää sitruunankuori ja mansikkasose. Vatkaa kerma yhdessä kulhossa ja valkuaiset toisessa kovaksi vaahdoksi. Sekoita liivatteet mansikkaseokseen, lisää sitten kerma ja viimeiseksi valkuaisvaahto.
3. Kaada hyydyke vuokaan, peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin. Koristele mansikoilla, kun hyydyke on hyytynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku