Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mansikkahyydyke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä jälkiruoka maistuu kesältä. Tee joko iso vuoallinen, tai jaa hyydyke kauniisiin annoslaseihin.

Kahdeksalle

  • 1 l mansikoita
  • 4 kananmunaa, jaettuna keltuaisiin ja valkuaisiin
  • 2 dl kidesokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 10 liivatelehteä
  • 4 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Soseuta mansikat, säästä muutama kokonainen koristeluun. Laita liivatelehdet likoamaan tilkkaan vettä 5 minuutiksi. Poimi ne vedestä ja sulata ne miedolla lämmöllä.

2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri valkoiseksi. Lisää sitruunankuori ja mansikkasose. Vatkaa kerma yhdessä kulhossa ja valkuaiset toisessa kovaksi vaahdoksi. Sekoita liivatteet mansikkaseokseen, lisää sitten kerma ja viimeiseksi valkuaisvaahto.

3. Kaada hyydyke vuokaan, peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin. Koristele mansikoilla, kun hyydyke on hyytynyt.

Tuoreimmat aiheesta

Hyydyke