Manteli-korinttibavaroise

Tämä on melko suuritöinen jälkiruoka. Klassikko, joka oli ennen suosittu herrapäivällisten päätteeksi. Bavaroisen on hyydyttävä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, joten valmista se hyvissä ajoin ennen päivällistä.

6-8 annosta

  • 2 kananmunaa
  • 2½ dl sokeria
  • 12 liivatelehteä
  • 1 litra kuohukermaa
  • 5 dl maitoa
  • ½ vaniljatanko
  • 1 pussillinen pieniä mantelikeksejä
  • 1 dl korintteja
  • ½-1 dl konjakkia
  • tuoreita marjoja

Valmistusohje

1. Laita keksit ja korintit likoamaan konjakkiin. Liota toisessa kulhossa liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sekoita kananmuniin huolellisesti runsas desilitra sokeria ja puristetut liivatteet.

2. Kiehauta maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko paksupohjaisessa kattilassa. Kaada kiehuva maitoseos munaseoksen päälle, nosta lämpimän seoksen sisältävä kulho kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä koko ajan vatkaten.

3. Vispaa kerma. Sekoita konjakkitäyte varovasti kermavaahtoon ja sekoita vaahto varovasti munaseokseen. Kaada seos vedellä huuhdeltuihin annosvuokiin tai isoon, noin kahden litran kakkuvuokaan. Nosta kylmään hyytymään yön yli tai vähintään neljäksi tunniksi. Tarjoile tuoreiden marjojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.