Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kaakaojauheella puuteroitu limettihyydyke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nykyisin moniin jälkiruokaherkkuihin voi käyttää puolivalmisteita, mutta välillä on hauska näyttää taitonsa ja valmistaa kaikki alusta asti itse. Tämä raikkaan kirpeä jälkiruoka puuteroidaan kevyesti kaakaojauheella.

Ainekset

  • 4 annosta

Hyydyke

  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 liivatelehteä
  • 2 munaa
  • ½ dl vastapuristettua limettimehua
  • 1 tl raastettua limetinkuorta

Koristeluun

  • viinirypäleitä
  • mansikoita
  • ananaskirsikoita
  • limetin kuorta
  • kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Raasta limetinkuori ja purista mehu. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi ja sulata ne sitten limettimehutilkassa miedolla lämmöllä. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin.

2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita limetinkuoriraaste ja mehu muna-sokerivaahtoon. Lisää myös sulaneet liivatelehdet. Vaahdota kerma ja kääntele varovasti seokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Kääntele valkuaisvaahto varovasti muiden ainesten joukkoon. Kaada hyydykemassa vedellä huuhdeltuihin annosvuokiin ja pane jääkaappiin 1-2 tunniksi.

3. Kumoa valmiit hyydykeannokset jälkiruokalautasille ja koristele. Siivilöi annosten pinnalle kaakaojauhetta.

Tuoreimmat aiheesta

Hyydyke