Raparperi-appelsiinihyydyke
Klassinen jälkiruoka, josta kaikki pitävät! Hienossa hyydykkeessä on vanhanajan tunnelmaa. Hyydyke pitää valmistella hyvissä ajoin, eikä sitä tarvitse sulattaa ennen tarjoilua. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdeksalle
- 400 g raparperia, paloina
- 2 appelsiinia
- 3 dl kidesokeria
- 4 ½ dl kuohukermaa
- 1 dl hienonnettua mantelia
- 9 liivatelehteä
- kookoshiutaleita
Valmistusohje
1. Raasta 1 appelsiinin kuori ja purista mehu. Keitä raparperi, appelsiinimehu ja appelsiininkuori. Lisää sokeri, keitä hiljalleen 30 minuuttia kunnes massa sitkistyy hieman. Anna jäähtyä.
2. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi, poimi ne vedestä ja sulata miedoimmalla lämmöllä. Anna jäähtyä.
3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, kääntele mukaan raparperi ja mantelit.
4. Sekoita liivate mukaan ohuena norona. Kaada hyydyke vedellä huuhdeltuun vuokaan, laita jääkaappiin 2-3 tunniksi.
5. Kumoa vadille. Ripottele päälle kookosta, koristele appelsiiniviipalein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku