Appelsiinihyydyke

Jos haluat jälkiruoaksi jotain kirpeän raikasta, kannattaa kokeilla appelsiinihyydykettä. Muista, että hyydyke saa jähmettyä jääkaapissa kaksi tuntia ennen tarjoamista.

4 annosta

  • 4 liivatelehteä
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 appelsiinia
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Pese appelsiinit, purista kaksi appelsiinia mehuksi ja raasta niiden kuori. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutin ajaksi ja sulata ne sitten miedolla lämmöllä appelsiinimehutilkassa. Erottele munankeltuaiset ja -valkuaiset. Pane keltuaiset kulhoon ja jätä odottamaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma.

2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää appelsiinien kuoriraaste ja mehu sekä sulatetut liivatelehdet. Vatkaa vielä hetken ajan. Lisää kerma- ja valkuaisvaahto ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada hyydykeseos kulhoon ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

3. Kuori kolmas appelsiini. Leikkaa kuori ohuiksi ja poista koristeluun käytettävistä lohkoista kalvot. Keitä kuorisuikaleita minuutti ja säästä ne koristeluun. Koristele kylmä ja jähmettynyt hyydyke appelsiinilohkoilla ja kuorisuikaleilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!