Appelsiini-suklaahyydyke

Tämän jälkiruoan voit valmistella etukäteen.

Kahdeksalle

  • 3 appelsiinia
  • 100 g hienonnettua tummaa suklaata
  • 6 liivatelehteä
  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl kidesokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 dl kuohukermaa

Koristeluun

  • 1 viipaloitu appelsiini
  • 25 g raastettua suklaata

Valmistusohje

1. Kuori, viipaloi ja paloittele appelsiinit. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi.

2. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vanilja. Kääntele mukaan appelsiinit ja suklaarouhe.

3. Vatkaa kerma ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi molemmat omissa kulhoissaan. Purista liivatteista vesi pois, sulata ne miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä ja sekoita valkuaisvaahtoon.

4. Kääntele kerma ja valkuaisvaahto taikinaan. Kaada massa vedellä huuhdeltuun vuokaan. Laita kylmään vähintään 3 tunniksi.

5. Kasta vuoan pohja nopeasti kuumaan veteen ja kumoa hyydyke vadille. Laita heti jääkaappiin jotta pinta hyytyy. Koristele.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!