Appelsiini-suklaahyydyke
Tämän jälkiruoan voit valmistella etukäteen.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kahdeksalle
- 3 appelsiinia
- 100 g hienonnettua tummaa suklaata
- 6 liivatelehteä
- 2 kananmunaa
- ¾ dl kidesokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3 dl kuohukermaa
Koristeluun
- 1 viipaloitu appelsiini
- 25 g raastettua suklaata
Valmistusohje
1. Kuori, viipaloi ja paloittele appelsiinit. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi.
2. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vanilja. Kääntele mukaan appelsiinit ja suklaarouhe.
3. Vatkaa kerma ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi molemmat omissa kulhoissaan. Purista liivatteista vesi pois, sulata ne miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä ja sekoita valkuaisvaahtoon.
4. Kääntele kerma ja valkuaisvaahto taikinaan. Kaada massa vedellä huuhdeltuun vuokaan. Laita kylmään vähintään 3 tunniksi.
5. Kasta vuoan pohja nopeasti kuumaan veteen ja kumoa hyydyke vadille. Laita heti jääkaappiin jotta pinta hyytyy. Koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa