Appelsiinikakku

Tavallinen sokerikakku saakin appelsiinin makua ja tuoksua. Palanen tummaa suklaata maistuu lisäksi.

10-12 palaa

  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 appelsiinin mehu ja kuori
  • 125 g voisulaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pitkulainen kakkuvuoka.

2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi, kääntele joukkoon raastettu appelsiininkuori ja puristettu mehu. Sulata voi. Sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään ja kääntele munaseokseen. Lisää viimeiseksi jäähtynyt voisula.

3. Kaada taikina vuokaan, paista noin 40 minuuttia. Kumoa kakku vuoasta ja jäähdytä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!