Appelsiinikakku
Tavallinen sokerikakku saakin appelsiinin makua ja tuoksua. Palanen tummaa suklaata maistuu lisäksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaa
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 1 appelsiinin mehu ja kuori
- 125 g voisulaa
- 2,5 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pitkulainen kakkuvuoka.
2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi, kääntele joukkoon raastettu appelsiininkuori ja puristettu mehu. Sulata voi. Sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään ja kääntele munaseokseen. Lisää viimeiseksi jäähtynyt voisula.
3. Kaada taikina vuokaan, paista noin 40 minuuttia. Kumoa kakku vuoasta ja jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras