Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Appelsiinikakku suklaalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Appelsiini raikastaa suklaakakun.

1 kakkuun

  • 125 g voisulaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kidesokeria
  • ½ dl appelsiinimehutiivistettä
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • noin 75 g tummaa kilosuklaata, karkeasti rouhittuna
  • ½ dl karkeasti hienonnettuja hasselpähkinöitä

Kuorrutus

  • noin 100 g kilosuklaata, sulatettua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pieni kakkuvuoka.

2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää voisula ja sitten yhdistetyt kuivat ainekset.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.

4. Kuorruta kakku sulalla suklaalla.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku