Appelsiinikakku suklaalla
Julkaistu
Appelsiini raikastaa suklaakakun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 125 g voisulaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl kidesokeria
- ½ dl appelsiinimehutiivistettä
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- noin 75 g tummaa kilosuklaata, karkeasti rouhittuna
- ½ dl karkeasti hienonnettuja hasselpähkinöitä
Kuorrutus
- noin 100 g kilosuklaata, sulatettua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pieni kakkuvuoka.
2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää voisula ja sitten yhdistetyt kuivat ainekset.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.
4. Kuorruta kakku sulalla suklaalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka