Hieno appelsiinikakku

Oikea herkkupala.

1 kakkuun

  • 200 g margariinia
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl kahvikermaa

Kuorrutus

  • 1 dl puristettua appelsiinimehua
  • 1 maustemitta kardemummaa
  • tomusokeria päälle ripoteltavaksi

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita margariini ja sokeri ilmavaksi, lisää munat yksi kerrallaan. Lisää appelsiininkuori. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, sekoita taikinaan vuorotellen kerman kanssa.

2. Kaada taikina kakkuvuokaan, paista uunin alatasolla n. 50 minuuttia.

3. Sekoita kuorrutus ja kaada se kakulle sen tultua uunista. Kumoa kakku ja puuteroi päälle tomusokeria sen jäähdyttyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.