Hieno appelsiinikakku
Julkaistu
Oikea herkkupala.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 200 g margariinia
- 2 ½ dl kidesokeria
- 3 kananmunaa
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 1 dl kahvikermaa
Kuorrutus
- 1 dl puristettua appelsiinimehua
- 1 maustemitta kardemummaa
- tomusokeria päälle ripoteltavaksi
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita margariini ja sokeri ilmavaksi, lisää munat yksi kerrallaan. Lisää appelsiininkuori. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, sekoita taikinaan vuorotellen kerman kanssa.
2. Kaada taikina kakkuvuokaan, paista uunin alatasolla n. 50 minuuttia.
3. Sekoita kuorrutus ja kaada se kakulle sen tultua uunista. Kumoa kakku ja puuteroi päälle tomusokeria sen jäähdyttyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku