Hieno appelsiinikakku
Oikea herkkupala.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 200 g margariinia
- 2 ½ dl kidesokeria
- 3 kananmunaa
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 1 dl kahvikermaa
Kuorrutus
- 1 dl puristettua appelsiinimehua
- 1 maustemitta kardemummaa
- tomusokeria päälle ripoteltavaksi
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita margariini ja sokeri ilmavaksi, lisää munat yksi kerrallaan. Lisää appelsiininkuori. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, sekoita taikinaan vuorotellen kerman kanssa.
2. Kaada taikina kakkuvuokaan, paista uunin alatasolla n. 50 minuuttia.
3. Sekoita kuorrutus ja kaada se kakulle sen tultua uunista. Kumoa kakku ja puuteroi päälle tomusokeria sen jäähdyttyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras