Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kirsikkakakku kookoksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hienostunut kakku, josta tulee vielä maukkaampi jäätelön kera.

6-8 palaan

  • 150 g voita
  • 2 ½ dl tomusokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 kananmunaa
  • 2 ¼ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • kypsiä kirsikoita
  • kookosta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita voi, sokeri ja sitruunankuori monitoimikoneessa. Erottele keltuaiset valkuaisista ja lisää valkuaiset taikinaan. Lisää jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan. Levitä taikina voideltuun vuokaan. Poista marjoista kivet ja laita ne tiiviisti vuokaan. Ripottele päälle kookosta.

3. Paista uunissa n. 45 minuuttia. Nautitaan vastapaistettuna.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku