Kirsikkakakku kookoksella
Hienostunut kakku, josta tulee vielä maukkaampi jäätelön kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6-8 palaan
- 150 g voita
- 2 ½ dl tomusokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 kananmunaa
- 2 ¼ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- kypsiä kirsikoita
- kookosta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita voi, sokeri ja sitruunankuori monitoimikoneessa. Erottele keltuaiset valkuaisista ja lisää valkuaiset taikinaan. Lisää jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan. Levitä taikina voideltuun vuokaan. Poista marjoista kivet ja laita ne tiiviisti vuokaan. Ripottele päälle kookosta.
3. Paista uunissa n. 45 minuuttia. Nautitaan vastapaistettuna.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras