Ilmakuivattuun kinkkuun kiedotut jättikatkarapuvartaat

Maista epätavallista katkarapujen ja ilmakuivatun kinkun liittoa. Nämä appelsiinimarinoidut vartaat voi tarjoilla alkuruokana tai pikkupurtavana.

Neljälle

  • 12 jättikatkarapua
  • 12 ohutta siivua ilmakuivattua kinkkua

Marinadi

  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ dl puristettua appelsiinimehua
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl chilipippuria

Tarjoiluun

  • vihreitä salaatinlehtiä
  • 1 appelsiini + mehu marinadiin

Valmistusohje

1. Leikkaa appelsiinin päistä pois n. 2 cm palat. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin että valkoinen osa lähtee pois kuoren mukana. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi kalvojen välistä. Tee valmistelut kulhon yläpuolella, jotta saat talteen mehua marinadiin. Säästä viipaleet koristeluun.

2. Marinadi: Sekoita öljy, appelsiinimehu ja viini. Puserra mukaan valkosipuli. Mausta chilipippurilla. Laita jättikatkaravut marinadiin. Anna maustua huoneenlämmössä 1 tunti.

3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Laita neljälle lautaselle salaatinlehtiä ja appelsiinifileitä. Nosta katkaravut marinadista ja kuivaa ne. Säästä marinadi. Kiedo kinkkuviipaleet katkarapujen ympärille ja pujota vartaille. Laita vartaat vierekkäin uuninkestävään vuokaan ja kaada marinadi niiden päälle. Laita uuniin 10 minuutiksi tai kunnes kinkku alkaa rapeutua ja katkaravut ovat kokonaan lämmenneet. Laita vartaat lautasille ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!