Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ilmakuivattuun kinkkuun kiedotut jättikatkarapuvartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maista epätavallista katkarapujen ja ilmakuivatun kinkun liittoa. Nämä appelsiinimarinoidut vartaat voi tarjoilla alkuruokana tai pikkupurtavana.

Neljälle

  • 12 jättikatkarapua
  • 12 ohutta siivua ilmakuivattua kinkkua

Marinadi

  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ dl puristettua appelsiinimehua
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl chilipippuria

Tarjoiluun

  • vihreitä salaatinlehtiä
  • 1 appelsiini + mehu marinadiin

Valmistusohje

1. Leikkaa appelsiinin päistä pois n. 2 cm palat. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin että valkoinen osa lähtee pois kuoren mukana. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi kalvojen välistä. Tee valmistelut kulhon yläpuolella, jotta saat talteen mehua marinadiin. Säästä viipaleet koristeluun.

2. Marinadi: Sekoita öljy, appelsiinimehu ja viini. Puserra mukaan valkosipuli. Mausta chilipippurilla. Laita jättikatkaravut marinadiin. Anna maustua huoneenlämmössä 1 tunti.

3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Laita neljälle lautaselle salaatinlehtiä ja appelsiinifileitä. Nosta katkaravut marinadista ja kuivaa ne. Säästä marinadi. Kiedo kinkkuviipaleet katkarapujen ympärille ja pujota vartaille. Laita vartaat vierekkäin uuninkestävään vuokaan ja kaada marinadi niiden päälle. Laita uuniin 10 minuutiksi tai kunnes kinkku alkaa rapeutua ja katkaravut ovat kokonaan lämmenneet. Laita vartaat lautasille ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuvartaat