Bruschetta tomaatin, oliivien ja basilikan kera
Nämä herkulliset ja koristeelliset pienet suupalat ovat saaneet inspiraationsa Italiasta. Laita tomaattisalsa leiville viime hetkessä, jotta leivät säilyttävät rapeutensa. Muista, että salsan pitää maustua 30 minuuttia. Tämän ruokalajin kanssa voi hyvin tarjoilla myös muutaman viipaleen ilmakuivattua kinkkua tai salamia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
- 6 tomaattia
- 6 suurta vihreää kivellistä oliivia
- 1 nippu basilikaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl oliiviöljyä, extra virgin
- hyppysellinen kidesokeria
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Koristeluun
- oliiviöljyä
- raastettua parmesaanijuustoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Poista oliiveista kivet, hienonna oliivit. Suikaloi basilika, kuori ja raasta valkosipuli.
2. Sekoita tomaatit, oliivit, basilika ja valkosipuli sekä viinietikka, oliiviöljy, sokeri, suola ja pippuri. Tasapainota suolan, happaman ja sokerin maut tomaattien kypsyydestä riippuen. Muista myös, että oliivi ovat suolaisia. Anna salsan maustua huoneenlämmössä n. 30 minuuttia, valuta se sitten siivilässä.
3. Paahda leivät uunissa n. 5-7 minuuttia kunnes ne ovat kauniin värisiä. Ota ne uunista, levitä päälle tomaattisaksa, tiputtele päälle oliiviöljyä ja ripottele päälle parmesaanijuustoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka