Mansikka-avokadosalsa
Makeat mansikat sopivat muuhunkin kuin jälkiruoaksi. Kokeile tulista mansikkasalsaa vaikkapa grillatun lihan kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 l mansikoita
- ½ kurkkua
- 1 hento salaattisipuli
- 1 avokado
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 punainen chili
- 1 limetti
- 1 tl suolaa
Koristeeksi
- tuoreita basilikanlehtiä
Valmistusohje
1. Huuhtele ja perkaa mansikat. Leikkaa pienemmiksi paloiksi. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Halkaise ja suikaloi sipuli. Halkaise avokado, poista siemen ja koverra malto sekä kuutioi se.
2. Hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise chili, raaputa siemenet ja poista kalvot, mutta säästä ne. Hienonna palko. Kerrostele kaikki pienitty kulhoon tai vadille, ripota päälle suolaa. Anna mehustua tunnin ajan viileässä.
3. Purista salaatin päälle mehu limetistä ja sekoita joukkoon hienonnettu basilika. Maista ja lisää chilin siemenet ja kalvot, jos haluat salsaan lisää tulisuutta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa