Jääkylmä minttu-jogurttikeitto
Tarjoile tätä keittoa kuumana kesäpäivänä alkuruoaksi rapean leivän kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 2 vihreää kurkkua
- 1 tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- ½ rkl hienonnettua tilliä
- 5 dl luonnonjogurttia
- 2 rkl oliiviöljyä
- muutama oksa tuoretta minttua
- 4 mustaa oliivia
Valmistusohje
1. Kuori kurkut ja leikkaa ne pitkittäin neljään osaan ja nämä viipaleiksi. Nosta viipaleet kulhoon ja sirottele niiden päälle suolaa.
2. Kuori ja puolita valkosipulinkynsi. Hiero niillä toisen kulhon sisäpinta. Kaada tähän kulhoon viinietikka, tillisilppu ja jogurtti. Sekoita hyvin ja kaada seos sitten kurkkujen päälle. Laita jääkaappiin maustumaan.
3. Irrota mintunlehdet oksista. Valuta öljy kurkkujogurttiseoksen päälle, koristele oliiveilla ja sirottele mintunlehdet pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku