Nekkunamut ja kolakarkit
Ruotsalaisesta joulun makeispöydästä ei puutu koskaan kotitekoinen knäck eikä liioin kola. Knäck on samanlaista kovaa sokerimassaa kuin meidän nekkumme. Kola taas on pehmeämpää ja muistuttaa tummaa suklaatoffeeta. Namia kummatkin!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- Noin 50 kpl
Nekkunamut
- 2 dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl siirappia
- 1 rkl voita
- ½ dl rouhittua mantelia
Kolakarkit
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl siirappia
- 2 rkl kaakaota
Valmistusohje
1. Nekkunamut: Sekoita kasarissa kuohukerma, sokeri ja siirappi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna pulpahdella hiljalleen noin 40 minuuttia sekoitellen silloin tällöin. Tee kuulakoe: tipauta lusikalla tilkka seosta kylmään veteen kuppiin. Jos seos hyytyy ja voit muotoilla sormilla siitä kuulan, se on valmista. Jos seos sen sijaan leviää veteen, sitä pitää keittää vielä lisää. Kun seos on valmista, sekoita siihen voi ja mantelirouhe. Kaada pieniin paperivuokiin ja anna hyytyä.
2. Kolakarkit: Sekoita kerma, sokeri, siirappi ja kaakao keskenään kasarissa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen välillä hämmentäen noin 30 minuuttia, tai kun kuulakoe onnistuu. Kaada seos voidellulle uunipellille tai leivinpaperille. Anna lähes hyytyä ja leikkaa neliöiksi, jätä vielä kovettumaan. Kääri valmiit kolaneliöt sellofaanipaloihin, etteivät ne tartu toisiinsa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku