Viikunanamit
Viikunanamit valmistetaan kuivatuista viikunoista, jotka liotetaan konjakissa. Ei siis mitään lapsille, mutta aikuiset ottavat mielellään palan näitä maistuvia nameja, jotka kuulostavat maukkailta hampaiden välissä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 250 g kuivattuja viikunoita
- 200 g marsipaania
- 2 dl tomusokeria
- 2 rkl konjakkia
- 50 g rouhittua tummaa suklaata
Valmistusohje
1. Hienonna viikunat tai jauha ne tehosekoittimessa. Lisää konjakki ja anna maustua hetki. Raasta marsipaani karkeasti. Sekoita marsipaani ja viikunamurut. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan.
2. Joko voit kierittää massasta palloja, kuten kuvassa, tai teet massasta pötkylän, jonka leikkaat viistoiksi paloiksi. Sulata suklaa kulhossa lämpimän vesikattilan yllä. Varo, ettei vesi kiehu, silloin suklaa rakeutuu.
3. Kasta viikunanamit puoliksi sulaan suklaaseen. Laita ne leivinpaperille ja anna jähmettyä jääkaapissa. Säilytä kannellisessa purkissa, laita kerrosten väliin voipaperia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa