Tarvitaan: Suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l)
Tee näin:
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri, kaakaojauhe, rouhittu suklaa (raasta kylmästä suklaalevystä tai osta pussi valmista leivontasuklaapalasta) vehnäjauhoihin ja lisää vaahtoon.
Lisää vaahtoon puolitetut säilykekirsikat (voit säästää muutaman koristeeksi) ja liemi sekä kookoshiutaleet ja mantelirouhe.
Voitele ja korppujauhota torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Kumoa hetken jäähtynyt kakku.
Sulata tumma suklaa (tai leivontasuklaarae) ja voi vesihauteessa tai mikroaaltouunissa, lisää siihen kerma ja sekoita hieman.
Kaada kuorrutussuklaa kakun päälle lastaa apuna käyttäen. Koristele kirsikoin. Anna kuorrutuksen kovettua viileässä (esim. jääkaapissa) ennen tarjoilua.
Kakun voi valmistaa myös ilman kuorrutusta.