Inkiväärikakkua tuoreilla hedelmillä

Tämä on mausteinen kakku, johon tulee tuorejuustoa ja herkullisia hedelmiä. Maistuu hyvältä jälkiruokana tai kahvi- tai teekupillisen kera.

Neljälle

  • 100 g voita
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl vettä
  • 240 g vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 dl maitoa

Koristeluun

  • 200 g Philadelphia-juustoa
  • grillattua ananasta
  • viipaloituja mansikoita
  • paahdettuja macadamiapähkinöitä

Valmistusohje

1. Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää munat yksi kerrallaan sekä vaniljasokeri, inkivääri ja suola. Sekoita mukaan vesi.

2. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää taikinaan maidon kera.

3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hieman, kumoa ja jäähdytä täysin. Levitä päälle tuorejuustoa, koristele hedelmillä ja pähkinöillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!