Inkiväärikakkua tuoreilla hedelmillä
Tämä on mausteinen kakku, johon tulee tuorejuustoa ja herkullisia hedelmiä. Maistuu hyvältä jälkiruokana tai kahvi- tai teekupillisen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 100 g voita
- 2 ½ dl kidesokeria
- 4 kananmunaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- ½ tl suolaa
- 1 rkl vettä
- 240 g vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 dl maitoa
Koristeluun
- 200 g Philadelphia-juustoa
- grillattua ananasta
- viipaloituja mansikoita
- paahdettuja macadamiapähkinöitä
Valmistusohje
1. Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää munat yksi kerrallaan sekä vaniljasokeri, inkivääri ja suola. Sekoita mukaan vesi.
2. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää taikinaan maidon kera.
3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hieman, kumoa ja jäähdytä täysin. Levitä päälle tuorejuustoa, koristele hedelmillä ja pähkinöillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"