Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Aprikoosi-vaniljatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leivo juhlava kakku, jonka peität säilykeaprikooseilla. Vaihda mielellään hedelmät ja pyree muihin hedelmiin, jos haluat vaihtelua.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl kidesokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl voisulaa, jäähtynyttä
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Vaniljakreemi

  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 2 munankeltuaista
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 rkl maizenaa
  • 50 g pehmeää voita
  • 1 rkl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 prk aprikooseja
  • 1 lastenruokapurkki aprikoosipyreetä
  • 1 pss mantelilastuja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 190-200 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä vuoka huolellisesti.

2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi.

3. Yhdistä kuivat ainekset ja kääntele ne mukaan munavaahtoon. Lisää voisula ja sitruunankuori, kaada taikina vuokaan.

4. Keitä juuri uunin keskitason alapuolella n. 35 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu kypsältä, kun kokeilet keskustaa tikulla.

5. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan, kumoa se sitten ja anna jäähtyä kokonaan ritilällä. Jaa kakku kolmeksi kakkupohjaksi.

6. Sekoita vaniljakreemin ainekset paitsi voi ja vaniljasokeri paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla vatkaten kunnes kreemi sakenee. Anna sen jäähtyä, vatkaa välillä.

7. Työstä voi ja vaniljasokeri ja sekoita se pieninä nokareina samalla voimakkaasti vatkaten kun kreemi on lähes haaleaa.

8. Pirskottele kakkupohjille hieman aprikoosilientä – tai likööriä, jos haluat. Levitä vaniljakreemiä kahdelle pohjalle ja laita ne yhteen.

9. Vatkaa 1 dl kermaa ja levitä vaniljakreemin päälle keskimmäiselle pohjalle. Laita päälle kolmas pohja. Peitä se tiiviisti aprikoosinpuolikkain, penslaa ne aprikoosipyreellä. Ripottele viimeiseksi päälle kevyesti paahdettuja mantelilastuja, ja kakku on valmis.

Tuoreimmat aiheesta

Täytekakku