Paratiisipalat
Nämä voikreemillä ja saksanpähkinöillä päällystetyt suklaapalat ovat paratiisimaisen maukkaita.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
30 kpl
- 100 g tummaa kilosuklaata
- 100 g voita
- 2 ½ dl kidesokeria
- 1 kananmuna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl soodaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 100 g hienonnettuja hasselpähkinöitä
- 1 dl piimää
- 1 dl maitoa
Kreemi
- 1 dl kidesokeria
- 1 dl vettä
- 3 munankeltuaista
- 150 g pehmeää voita
- 50 g tummaa kilosuklaata
- 1 tl vaniljasokeria
- suklaaströsseliä
- 100 g saksanpähkinöitä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata suklaa.
2. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää muna ja sitten jäähtynyt, sula suklaa.
3. Yhdistä kuivat ainekset. Lisää ne taikinaan vuorotellen piimän ja maidon kanssa.
4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun pieneen uunipannuun. Paista uunin alatasolla n. 20 minuuttia. Kumoa leivinpaperille.
5. Keitä sokeri ja vesi sakeaksi liemeksi, joka säikeytyy.
6. Vatkaa keltuaiset ja kaada mukaan kuuma sokeriliemi ohuena norona samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa haaleaksi, lisää voi pieninä nokareina samalla vatkaten.
7. Lisää lopuksi sulatettu, jäähtynyt suklaa ja vaniljasokeri, sekoita kreemi kiiltäväksi.
8. Levitä kreemi kakulle, jaa se paloiksi. Ripottele päälle strösseliä ja koristele saksanpähkinöin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa