Suklaaleivokset ananaskirsikoilla

Jos haluat tehdä täydellisen kakkupohjan, seuraa tätä reseptiä. Se vaatii hieman näpertelyä, mutta lopputulos on todella hieno.

Ainekset

  • 24 leivokseen

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 ¼ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 75 g voita

Vaniljakreemi

  • 5 dl maitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 6-8 munankeltuaista
  • ¾ dl kidesokeria
  • ¾ dl maizenaa
  • 50 g voita

Suklaakreemi

  • 125 g voita
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 munankeltuainen

Koristeluun

  • 200 g tummaa suklaata
  • 24 ananaskirsikkaa

Tarvitset myös

  • pienen uunipannun, n. 25X20 cm

Valmistusohje

1. Kakkupohja: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Kaada munat ja sokeri pyöreäpohjaiseen kulhoon ja kuumenna vesihauteessa n. 60 asteeseen. Laita kulho monitoimikoneeseen ja vatkaa kunnes seos on kylmää. Sulata voi. Sihtaa jauhot ja leivinjauhe ja kääntele mukaan taikinaan. Lisää myös voisula. Kaada taikina uunipannuun ja paista uunissa 15-20 minuuttia. Kumoa kakkupohja leivinpaperille ja penslaa paperi, jolla pohja paistettiin, kylmällä vedellä. Vedä paperi irti ja anna kakkupohjan jäähtyä, mielellään ritilällä.

2. Vaniljakreemi: Kuumenna maito ja vaniljatanko. Vatkaa kevyesti keltuainen, kidesokeri ja maizena ja kääntele seos kuumaan vaniljamaitoon. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen ja anna poreilla muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää voi, sekoita ja paseeraa kreemi siivilän läpi. Anna jäähtyä.

3. Suklaakreemi: Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sihtaa mukaan tomusokeri ja kaakao ja muussaa ne kreemiksi haarukalla. Lisää lopuksi keltuainen ja sekoita.

4. Leivokset: Jaa kakkupohja neljään osaan. Laita alin osa voipaperille pellille, levitä päälle vaniljakreemiä. Laita päälle seuraava osa ja levitä senkin päälle vaniljakreemiä. Laita päälle kolmas pohja, levitä päälle suklaakreemiä. Laita päälle viimeinen kakkupohjaosa. Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä ohut kerros suklaata kakun päälle. Kasta ananaskirsikat loppuun suklaaseen ja laita ne jähmettymään öljytylle lautaselle. Leikkaa leivokset terävällä veitsellä ennen kuin suklaa on täysin jähmettynyt. Laita leivokset ja ananaskirsikat kylmään kunnes ne ovat täysin jähmettyneet. Sulata vielä hieman tummaa suklaata ja käytä sitä ”liimana”, kun kiinnität ananaskirsikat leivoksiin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!