Suklaaleivokset ananaskirsikoilla
Jos haluat tehdä täydellisen kakkupohjan, seuraa tätä reseptiä. Se vaatii hieman näpertelyä, mutta lopputulos on todella hieno.
Ainekset
- 24 leivokseen
Kakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- ¾ dl perunajauhoja
- 1 ¼ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 75 g voita
Vaniljakreemi
- 5 dl maitoa
- 1 vaniljatanko
- 6-8 munankeltuaista
- ¾ dl kidesokeria
- ¾ dl maizenaa
- 50 g voita
Suklaakreemi
- 125 g voita
- 1 dl tomusokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 munankeltuainen
Koristeluun
- 200 g tummaa suklaata
- 24 ananaskirsikkaa
Tarvitset myös
- pienen uunipannun, n. 25X20 cm
Valmistusohje
1. Kakkupohja: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Kaada munat ja sokeri pyöreäpohjaiseen kulhoon ja kuumenna vesihauteessa n. 60 asteeseen. Laita kulho monitoimikoneeseen ja vatkaa kunnes seos on kylmää. Sulata voi. Sihtaa jauhot ja leivinjauhe ja kääntele mukaan taikinaan. Lisää myös voisula. Kaada taikina uunipannuun ja paista uunissa 15-20 minuuttia. Kumoa kakkupohja leivinpaperille ja penslaa paperi, jolla pohja paistettiin, kylmällä vedellä. Vedä paperi irti ja anna kakkupohjan jäähtyä, mielellään ritilällä.
2. Vaniljakreemi: Kuumenna maito ja vaniljatanko. Vatkaa kevyesti keltuainen, kidesokeri ja maizena ja kääntele seos kuumaan vaniljamaitoon. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen ja anna poreilla muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää voi, sekoita ja paseeraa kreemi siivilän läpi. Anna jäähtyä.
3. Suklaakreemi: Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sihtaa mukaan tomusokeri ja kaakao ja muussaa ne kreemiksi haarukalla. Lisää lopuksi keltuainen ja sekoita.
4. Leivokset: Jaa kakkupohja neljään osaan. Laita alin osa voipaperille pellille, levitä päälle vaniljakreemiä. Laita päälle seuraava osa ja levitä senkin päälle vaniljakreemiä. Laita päälle kolmas pohja, levitä päälle suklaakreemiä. Laita päälle viimeinen kakkupohjaosa. Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä ohut kerros suklaata kakun päälle. Kasta ananaskirsikat loppuun suklaaseen ja laita ne jähmettymään öljytylle lautaselle. Leikkaa leivokset terävällä veitsellä ennen kuin suklaa on täysin jähmettynyt. Laita leivokset ja ananaskirsikat kylmään kunnes ne ovat täysin jähmettyneet. Sulata vielä hieman tummaa suklaata ja käytä sitä ”liimana”, kun kiinnität ananaskirsikat leivoksiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"