Mantelivuoat sitruunakreemillä
Nämä pienet, sitruunalta ja mantelilta maistuvat herkkupalat ovat täydellisiä kahvin kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
20 kpl
- 225 g voita
- 4 ¼ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kidesokeria
- 3 rkl kylmää vettä
Manteliseos
- 90 g voita
- 1 dl kidesokeria
- 100 g kaltattuja ja rouhittuja manteleita
- 1 kananmuna
Sitruunakreemi
- 4 munankeltuaista
- 3 rkl kidesokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl maitoa
- 1 sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi voi, jauho ja sokeri murutaikinaksi kunnes kaikki rasva on hävinnyt.
2. Työstä taikinaan vesi ja laita se muovikelmussa jääkaappiin n. 1 tunniksi.
3. Sekoita voi ja sokeri mantelitaikinaan pehmeäksi, lisää muna ja viimeiseksi manteli.
4. Vatkaa sitruunakreemin keltuaiset ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja maito ja kuumenna kreemi sakeaksi samalla vatkaten. Lisää sitruunankuori, anna jäähtyä.
5. Ota esiin pelti ja vekattuja vuokia. Painele taikinaa vuokiin ohuesti.
6. Täytä sitruunakreemillä sekä 1 teelusikallisella manteliseosta. Vuokien tulee silloin olla 2/3 täytettyjä.
7. Paista vuokia uunin alatasolla 10 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku