Kreivi Spensin torttu

Kreivi Spens on varmaan ollut oikea namiherkuttelija. Hänestä emme tiedä paljoa, mutta hänen ihanaa mantelitorttuaan voikreemin kera leivomme mielellämme.

10-12 palaa

  • 700 g mantelimassaa
  • 1-2 dl kuohukermaa

Voikreemi

  • ½ dl vettä
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 munankeltuainen
  • ½ dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 150 g pehmeää voita
  • punaista karamelliväriä
  • 1 pussi mantelilastuja
  • hedelmiä ja marjoja koristeluun
  • voita pellille

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Piirrä leivinpaperille kolme ympyrää ruokalautasen avulla. Penslaa ympyrät ohuelti voisulalla. Raasta mantelimassa ja vatkaa kerma. Sekoita mantelimassaan sen verran kermaa, että pystyt levittämän massan kolmeksi pohjaksi leivinpaperille. Paista uunin keskitasolla, kunnes pohjat ovat vaaleanruskeita ja kuivia, noin 10-12 minuuttia. Vahdi, etteivät reunat pala.

2. Keitä vesi ja jauho sekoittaen pari minuuttia. Ota kasari liedeltä, vatkaa joukkoon munankeltuainen ja anna jäähtyä. Sekoita keskenään tomusokeri, vaniljasokeri ja voi. Lisää munaseos vähän kerrallaan voimakkaasti sekoittaen.

3. Levitä noin puolet kreemistä pohjien väleihin ja nosta ne päällekkäin. Jaa loppu kreemi, levitä yksi osa tortun päälle ja värjää toinen osa karamellivärillä ja pursota ympäri reunojen. Peitä paahdetuilla mantelilastuilla tortun reunat ja koristele hedelmillä ja marjoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!