Torttu valkoisella kuorrutteella ja mansikoilla
Lasten tai aikuisten juhliin!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kahdeksaan palaan
Torttupohja
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl kiehuvaa vettä
Suklaakreemi
- 75 g huoneenlämpöistä voita
- ½ dl tomusokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
- ½ munankeltuainen
Kuorrutus
- ½ dl vettä
- 2 ½ dl kidesokeria
- 2 munanvalkuaista
- 1 tl vastapuristettua sitruunamehua
Koristeluun
- 8 pakastemansikkaa
- 2 tl tomusokeria
Tarvitset myös
- Torttuvuoan
Valmistusohje
1. Torttupohja: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkeaksi ja ilmavaksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos varoen taikinaan. Kaada taikina vuokaan, paista uunin keskitasolla 40 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä täysin ennen kuin leikkaat sen kahteen kerrokseen.
2. Suklaakreemi: Sekoita voi, tomusokeri, kaakao ja munankeltuainen, helpoiten teet sen haarukalla. Sekoita tarkoin kevyeksi kreemiksi.
3. Kuorruts: Sekoita vesi ja sokeri pienessä kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä 4-5 minuuttia tai kunnes liemi on hieman sakea. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää kuuma liemi valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Vatkaa kunnes kuorrutus on kiiltävä ja paksu. Lisää sitruunamehu ja sekoita hyvin.
4. Levitä alemmalle torttupohjalle suklaakreemi. Laita päälle toinen pohja ja levitä kuorrutusta sen päälle ja sivuille. Pursota hieman kuorrutusta koristeeksi. Sulata mansikat ja säästä liemi, joka muodustuu. Kaada liemi kattilaan ja lisää tarvittaessa tilkka vettä. Lisää tomusokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mansikat ja kuumenna kiehuvaksi, nosta mansikat kattilasta ja anna kaiken jäähtyä. Koristele torttu kylmillä mansikoilla ja mansikkaliemellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa