Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Torttu valkoisella kuorrutteella ja mansikoilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lasten tai aikuisten juhliin!

Ainekset

  • Kahdeksaan palaan

Torttupohja

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kiehuvaa vettä

Suklaakreemi

  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • ½ munankeltuainen

Kuorrutus

  • ½ dl vettä
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 2 munanvalkuaista
  • 1 tl vastapuristettua sitruunamehua

Koristeluun

  • 8 pakastemansikkaa
  • 2 tl tomusokeria

Tarvitset myös

  • Torttuvuoan

Valmistusohje

1. Torttupohja: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkeaksi ja ilmavaksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos varoen taikinaan. Kaada taikina vuokaan, paista uunin keskitasolla 40 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä täysin ennen kuin leikkaat sen kahteen kerrokseen.

2. Suklaakreemi: Sekoita voi, tomusokeri, kaakao ja munankeltuainen, helpoiten teet sen haarukalla. Sekoita tarkoin kevyeksi kreemiksi.

3. Kuorruts: Sekoita vesi ja sokeri pienessä kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä 4-5 minuuttia tai kunnes liemi on hieman sakea. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää kuuma liemi valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Vatkaa kunnes kuorrutus on kiiltävä ja paksu. Lisää sitruunamehu ja sekoita hyvin.

4. Levitä alemmalle torttupohjalle suklaakreemi. Laita päälle toinen pohja ja levitä kuorrutusta sen päälle ja sivuille. Pursota hieman kuorrutusta koristeeksi. Sulata mansikat ja säästä liemi, joka muodustuu. Kaada liemi kattilaan ja lisää tarvittaessa tilkka vettä. Lisää tomusokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mansikat ja kuumenna kiehuvaksi, nosta mansikat kattilasta ja anna kaiken jäähtyä. Koristele torttu kylmillä mansikoilla ja mansikkaliemellä.

Tuoreimmat aiheesta

Täytekakku