Aprikoosikakku mantelimassalla

Kullankeltainen ja maukas.

8 palaan

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl kylmää vettä

Täyte

  • 2 prk aprikoosinpuolikkaita, à noin 400 g
  • 200 g raastettua mantelimassaa
  • 1 vatkattu kananmuna

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Taita reunan päälle foliosuikale. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista, poista folio.

3. Sekoita mantelimassa ja muna. Valuta aprikoosit ja asettele ne pohjalle. Levitä päälle mantelimassa. Paista kypsäksi uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.